Corona update 7 mei 2020

Beste leden,

Iedereen heeft natuurlijk met spanning aangehoord welke maateregelen er de komende tijd versoepeld gaan worden.
Gelukkig zit het tennissen voor volwassenen daar ook bij ! “We mogen weer open” was het eerste dat er woensdagavond op de app binnen kwam.

Ja, gelukkig wel, want met dit mooie weer willen velen weer de baan opzoeken. De gemeente Enschede en het sportbedrijf Sportaal zullen vandaag wel veel bij elkaar zitten om de richtlijnen op te stellen waaronder alle vrijgegeven sporten weer opstarten mogen en kunnen.
Er heerst momenteel een noodverordening, die aanpassingen nodig heeft om de opstart mogelijk te maken. Verder zullen wij als vereniging een plan moeten indienen. Hiermee zijn wij gestart en zullen wij tussentijds contact met Sportaal over hebben, maar het totaalplaatje hebben we vandaag nog niet in beeld. Het streven van het bestuur is, dat er vanaf maandag 11 mei weer getennist kan worden. Of dit lukt hangt sterk van het bovenstaande af. Ook bijvoorbeeld vanaf hoe laat is nog ongewis. Wel weten we, dat we het digitale afhangsysteem gaan gebruiken, waarop banen vanuit huis / vanaf de KNLTB club-app gereserveerd moeten worden. Wat u dus als voorbereiding al kan doen, is de KNLTB club-app installeren of updaten. U dient versie 2.0.1 te hebben. Het icoontje is hoofdzakelijk oranje (zie plaatje naast TVVS logo).

Ook zullen we het park “corona-proof” moeten maken. Deels is dit al voor de jeugd gebeurd, we zullen nog wat aanpassingen moeten plegen.
Waar we met name de komende maanden om gaan vragen, is het gezonde verstand te gebruiken. De kantine zal nog niet open mogen. Hoe er eventueel wel gesocialised mag worden op het park, of geheel niet, is afhankelijk van de komende richtlijnen vanuit de gemeente. We proberen hier zo snel mogelijk duidelijkheid in te krijgen.

Het zou mooi zijn, wanneer we van de investeringen en al het gedane werk van de afgelopen tijd, snel mogen gaan genieten. Ons clubhuis en het park zijn in ieder geval toekomst-proof:
Goed geprepareerde banen, LED verlichting, zonnepanelen, een nieuwe keuken en een mooiere bar-inrichting. Daarnaast een goed onderhouden en fantastisch ogend park. We zijn er klaar voor !

Rest ons iedereen op het hart te drukken om “rustig” van start te gaan. Geen blessures oplopen, want dat zou wel heel jammer zijn !


Denk ook aan onze sponsoren, die het mogelijk nog erg moeilijk hebben. Die nog niet in de gelegenheid worden gesteld weer volop geopend te zijn en aan het werk te mogen. Steek ze op je eigen manier een hart onder de riem !

Tot snel !

Het bestuur

Sluit Menu