Baanreglement

Volgorde en handelen voor het afhangen

1)      Je hangt af op een onbespeelde baan, stelt de klok in op de huidige tijd en gaat spelen.

2)     Indien alle banen bezet zijn, kies je de baan die het langst bezet wordt door twee personen, hierbij geldt dat dit tenminste 30 minuten moet zijn. Je hangt de eigen pasjes op “spelen”, stelt de klok in op 5 minuten na de huidige tijd, geeft de spelers op de baan aan dat er gesleept dient te worden en gaat daarna spelen.

3)     Indien er geen baanbezetting aan punt 2) voldoet, kies je voor een baan die het langst bezet wordt door meer dan twee personen, hierbij geldt dat dit tenminste 45 minuten moet zijn. Je hangt de eigen pasjes op “spelen”, stelt de klok in op 5 minuten na de huidige tijd, geeft de spelers op de baan aan dat er gesleept dient te worden en gaat daarna spelen.

4)    Indien er geen baanbezetting aan punt 2) en 3) voldoet, plaats je eigen pasjes aan de linker kant van “reserveren” op de baan die het eerst zal voldoen aan punt 2) of, indien dit eerder het geval is, aan punt 3). Bij het bereiken van de einde speeltijd treedt punt 2) of 3) in werking.

5)     Als alle banen al gereserveerd zijn, dan plaats je de pasjes in het rechter gedeelte van “reserveren” op de baan die het eerst volgens de regels vrij zal komen. Houd hierbij rekening dat men 30 minuten mag enkelen en 45 minuten mag dubbelen.

Algemene regels

–           Het is niet toegestaan de klok te wijzigen als de speeltijd is ingegaan.

–           Iedereen die zijn/haar pasje op het klokbord hangt dient aanwezig te zijn en te blijven op het park.

–           Men moet tenminste twee pasjes afhangen op zowel “spelen” als “reserveren”.

• Junioren t/m 12 jaar mogen tot 19.00 uur meedoen met het tijdkloksysteem

• Junioren t/m 14 jaar mogen dit tot 20.00 uur

• Junioren t/m 17 jaar tot 21.00 uur

Daarna zijn de banen in principe voor de senioren. U mag als seniorlid wel een juniorlid “die geen rechten meer heeft” van de baan sturen. Maar u moet de speler wel de gelegenheid bieden de speelperiode uit te spelen. U mag een baan opeisen als er een andere baan vrij is.Het regent nog wel eens, De tijd die hiermee verloren gaat kan helaas niet ingehaald worden. U mag een kaartje van een andere speler alleen verhangen met diens toestemming!

Naleven van de regels bevordert de prettige sfeer op het tennispark!

Een vereniging met een pro-actief beleid kan alleen goed functioneren en blijven bestaan als er ook actieve leden zijn. Uw aanvullende ideeën zijn van harte welkom.

De leukste tennisclub van Enschede.

Bezoekadres TVVS
Magnoliastraat 11
7531 EC Enschede
Telefoon: 053-4331965

Copyright © 2019 tvvs.nl All Rights Reserved.

Sluit Menu